Witlof schotel
voor 4 personen
- 800 gram witlof
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 150 gram spekjes
- 1 duimpje gember
- 500 gram gehakt
- 150 gram roomboter
- 2 mandarijnen
- 1 eetlepel kerriepoeder
voor de kaas saus
- 200 gram crème fraiche
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 thee lepel kerrie poeder
- 200 gram geraspte kaas
- 700 gram aardappelschijfjes
- 1 flinke hand walnoten
Verder nodig: 1 grote oven schaal of 2 kleintjes
In de koekenpan de boter smelten ui knoflook gember en spek uit bakken het gehakt los rul bakken
Kerrie er bij dan de lof mee bakken die je in repen hebt gesneden ongeveer een klein kwartiertje
De schil van de mandarijnen raspen en in een kom doen dan de mandarijnen pellen en de partjes los halen dan bij de witlof doen
De kaassaus
Doe de Crème Fraiche bij de geraspte mandarijn en 2 eetlepels water roer dat goed los fijn gesneden knoflook oregano kerrie poeder en de geraspte kaas er door
Alles wat in de koekenpan zit mag onder in de ovenschaal daar op de walnoten aardappelschijfjes daar over heen strijk je de kaas saus afdekken en de volgende dan in een oven van 200 graden 30 minuten dan de aluminium folie er af en nog ongeveer 15 minuten