Preischotel met zalm
De laatste tijd ligt er regelmatig een mooie aanbieding van zalmmootjes in de koeling bij de Vomar, vier mooie stukjes voor rond de 8 euro; ideaal voor dit gerecht!
Heerlijke ovenschotel van laagjes aardappel, prei en zalm in een romige saus gegratineerd met kaas
Ingrediënten (2 personen)
- 250 gr prei (in ringetjes)
- 125 gr crème fraîche
- 1.5 eieren
- 1 theelepel mosterd
- 400 gr aardappelschijfjes
- 200 gr zalmfilet
- 1 eetlepels olijfolie
- snuf peper en zout
- 1 theelepel peterselie
- 0.5 handje geraspte kaas (aanwezig)
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Kook de aardappelschijfjes in een grote pan water 5 minuutjes voor en giet daarna af.
- Bak de prei in een pan met een eetlepel olijfolie 5 min kort totdat hij iets zachter begint te worden.
- Klop in een kom de crème fraiche, eieren, mosterd, peper, zout en peterselie door elkaar.
- Snijd de zalm horizontaal een of twee keer doormidden zodat je dunne plakken krijgt.
- Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een met olie ingevette ovenschaal.
- Bestrooi met een klein beetje peper en zout. Leg de zalm hierover.
- Schep hier de gebakken prei over.
- Giet hier de helft van het eimengsel over.
- Dek af met aardappelschijfjes en giet hier de rest van het eimengsel over.
- Bestrooi met wat kaas.
- Zet de preischotel met zalm ca. 30 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is en de aardappeltjes gaar zijn.