Plaatpizza

Plaatpizza


Om de nieuwe oven een beetje te leren kennen maken we een plaatpizza.

Voor het deeg:

  • 500 gr bloem, bij voorkeur, Italiaanse bloem type‘00’
  • 7 gr gedroogde gist
  • 10 gr zout
  • 275-300 ml water, lauwwarm
  • 2 el olijfolie

Dit deeg moet een uurtje rijzen, dus maken we dit als eerste, we kunnen dit ook laten rijzen in de oven rond de 30 graden.

Ondertussen kunnen we ingrediënten voor de pizza voorbereiden, de plaat waarop we gaan bakken is ongeveer 50 bij 30; er is dus ruimte genoeg om wat variatie aan te brengen.

Neem het beleg mee wat je lekker vind, denk hierbij bijvoorbeeld aan mozzarella, geraspte kaas, diverse soorten vleesbeleg (salami, ham) of misschien wil je juist wel een pizza met zeevruchten, bij de AH hebben ze daarvoor een leuke mix:

Vegetarisch kan natuurlijk ook, paprika, courgette, broccolli, eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken of het past wel op een pizza.

Letop: neem vooral GEEN tomatensaus mee, dat is ruim voldoende op voorraad.

Zie je maandag met de ingredienten voor de bodem en je eigen gekozen toppings!

Hieronder een impressie van de resultaten: