Kip arrabbiata stoof met parmezaanse dumplings
Ingrediënten
voor de dumplings
- 80 g koude, ongezouten boter, in blokjes gesneden
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 80 g Parmezaanse kaas, geraspt, mag meer 😄
- 50-60 ml melk
Bij Boz Versmarkt (tussen de AH en de snack op Hogeweij) heb je voor 8 euro de kilo een prima kwaliteit kippendijfilet. Een enorme bos peterselie kost daar ook bijna niks vergeleken met de blauwe buurman. En die fijne grote chinese knoflookbollen heeft hij ook staan!
voor de kip:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, in dunne plakjes gesneden
- 8 kippendijen zonder vel en bot, gehalveerd (tip: ga naar Boz versmarkt)
- 2 grote teentjes knoflook, geperst
- 1-1½ theelepel chilivlokken (aanwezig)
- 4 eetlepels zongedroogde tomatenpesto
- 250 ml kippenbouillon
- 2 blikken (400 g) gehakte tomaten
- 5 takjes tijm, samengebonden
- 2 theelepels suiker (optioneel)
- ½ klein bosje peterselie, fijngehakt
Stap 1: Verhit de olie in een grote braadpan en bak de ui op matig vuur gedurende 7 minuten tot deze zacht is. Zet het vuur hoger, voeg de kip toe en bak 5 minuten tot hij bruin wordt. Voeg knoflook en chili toe en bak 1 minuut. Roer de pesto, bouillon, tomaten, tijm, suiker en kruiden erdoor. Zet het vuur laag, dek af en laat 40 minuten sudderen. Verwijder de tijm en proef op smaak.
Stap 2: Verwarm de oven op 200 °C/180 °C hetelucht/gasstand 6. Voor de dumplings: Doe de boter en bloem in een kom met ½ theelepel zout. Wrijf de boter met de vingers door de bloem tot het op fijne broodkruimels lijkt. Meng 50 g kaas en 50 ml melk erdoor tot je een zacht deeg hebt (voeg eventueel meer melk toe). Maak acht balletjes van het deeg.
Stap 3: Leg de dumplings op de stoofpot en bestrooi met de overgebleven kaas. Zet de pan zonder deksel in de oven en bak 25 minuten tot de dumplings verdubbeld en goudbruin zijn. Bestrooi met peterselie en serveer.