Julie & Julia

Julie & Julia
By Impawards.com, Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=22373224

In 2009 verscheen deze film, het verteld het verhaal van Julie die een blog begint aan de hand van het boek van Julia Childs: Mastering the Art of French Cooking, in 365 dagen kookt ze alle 524 recepten in dat boek.

Julia Childs staat bekend als "de persoon die Amerika heeft leren koken" en op haar beurt heeft Julie er voor gezorgd dat er een hele nieuwe generatie het werk van Julia heeft leren kennen.

Julia overleed op 92 jarige leeftijd in 2004, afgelopen week, op 26 oktober 2022 overleed Julie op 49-jarige leeftijd. Voor Nora Ephron bleek dit de laatste film die ze regiseerde , ze overleed in 2012 op 71 jarige leeftijd.

We koken ter herinnering de dames vanavond twee klassiekers die de volgende dag nog lekkerder zijn!

De recepten zijn:

Potage Parmentier
(Prei-aardappel soep) Onderstaande recept is voor een royale pan soep, je kan hem naar wens verkleinen door minder prei/aardappel te gebruiken en vocht aan te passen. 500 gram kruimige aardappelen500 gram witte delen van de prei 1 - 2 liter waterpeterselie om te garneren50 gram boter50-100 cc slagro…
Boeuf Bourguignon
(Runderstoof in rode wijn met spek, ui en paddestoelen) Een enorme Franse klassieker, buiten Frankrijk bekend gemaakt door Julia Childs maar de echte kenner kende hem natuurlijk al langer. Ook deze schotel krijgt een diepere smaak als hij een dagje rust heeft gekregen, eet hem met aardappelpuree (of…