Hachee
1 kilo riblappen
4 grote uien
100 gram boter om in te bakken
3 lepels bloem is aanwezig
1 pot runderbouillon
Rode wijn ongeveer een halve fles of 4 lepels rode wijn azijn
3 laurier blaadjes 4 kruidnagels
Theelepeltje suiker
Laat het vlees in ongeveer 2bij 2 cm snijden peper en zout boter in de pan vlees rondom dicht schroeien
Haal het vlees uit de pan bak daar de in stukken gesneden uien in aan dan de rest van de bloem gaar bakken
Doe de bouillon en het water er bij de specerijen breng dat aan de kook als dat aan de kook is vuur laag en het vlees er bij
Het kan gewoon in de over op 140 graden 4 uur!!!! Tussendoor kijken mag niet te droog worden anders heet water toe voegen nooit koud!!!!!
Na 4 uur even proeven kan dan nog een uurtje zonder deksel
Lekker met aardappel puree en stoof peren
Zorg dat je een bodem over houd in de pan doe daar 2 liter water bij en laat dat minimaal 2 uur trekken in een koekenpan weer 4 uien in halve ringen lang en langzaam karamelliseren tegen het einde 2 lepels rode balsamicoazijn er bij in de pan met bouillon een zakje gedroogde France uiensoep van honig ik persoonlijk doe er een scheutje port bij een paar takjes verse tijm er bij is heel lekker
Als de soep klaar is dan wat plakken oud stokbrood met boter en oude kaas in de oven gratineren
Ik zou zeggen eet smakelijk