Hachee

1 kilo riblappen

4 grote uien

100 gram boter om in te bakken

3 lepels bloem    is aanwezig

1 pot runderbouillon

Rode wijn ongeveer een halve fles of 4 lepels rode wijn azijn

3 laurier blaadjes 4 kruidnagels

Theelepeltje suiker

Laat het vlees in ongeveer 2bij 2 cm snijden peper en zout boter in de pan vlees rondom dicht schroeien

Haal het vlees uit de pan bak daar de in stukken gesneden uien in aan dan de rest van de bloem gaar bakken

Doe de bouillon en het water er bij de specerijen breng dat aan de kook als dat aan de kook is vuur laag en het vlees er bij

Het kan gewoon in de over op 140 graden 4 uur!!!! Tussendoor kijken mag niet te droog worden anders heet water toe voegen nooit koud!!!!!

Na 4 uur even proeven kan dan nog een uurtje zonder deksel

Lekker met aardappel puree en stoof peren

Zorg dat je een bodem over houd in de pan doe daar 2 liter water bij en laat dat minimaal 2 uur trekken in een koekenpan weer 4 uien in halve ringen lang en langzaam karamelliseren  tegen het einde 2 lepels rode balsamicoazijn er bij in de pan met bouillon een zakje gedroogde France uiensoep van honig ik persoonlijk doe er een scheutje port bij een paar takjes verse tijm er bij is heel lekker

Als de soep klaar is dan wat plakken oud stokbrood met boter en oude kaas  in de oven gratineren

Ik zou zeggen eet smakelijk