Chocolademousse zonder ei
Het vocht van kikkererwten kan je prima gebruiken als vervanger van eiwit. Als je dit opklopt ontstaat er een stevig wit schuim dat erg vergelijkbaar is met opgeklopt eiwit.
Het is nog niet eens zo lang geleden dat dit is ontdekt, het heeft een eigen naam gekregen: aquafaba.
Met dit recept van de vegetarisch filodeeg taart houden we het vocht van kikkererwten over, daar gaan we een chocolade mousse van maken/
Wat heb je nodig?
- vocht van kikkererwten, liefst uit glas want het vocht uit blik smaakt wat blikkerig...
- chocolade, zo'n 100-140 gram
- suiker naar smaak
- zuurtje naar smaak
- chili naar smaak
Smelt de chocolade au bain-marie (water in pannetje, daarover schaal) en klop ondertussen met de mixer het vocht (en suiker) op. Vouw daarna de chocolade erdoor met een spatel.
Er zijn allerlei variaties mogelijk, te beginnen bij de chocolade, je kan puur nemen, of melk, of een van de vreemde smaken van Tony Chocoloney..
Hier vind je het recept dat ik vond op zoek naar een aquafaba chocolademousse .
Op de pagina staat ook een video met een korte impressie: