Witlof ovenschotel met gehakt

De witlof is in de aanbieding bij de Vomar, in plaats van plakjes ham maken we hem een keer met gehakt:
Ingrediënten voor 4-6 personen
- 3oo gram gemengd gehakt
- 500 gram witlof (4 stronken)
- 3 eieren
- 75 gram jong belegen kaas
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 75 gram roomboter
- 2 a 3 eetlepels mosterd
- olie
Verder nodig (aanwezig): spuitzak met spuitmond, zelf meenemen: ovenschaal
Bereiding
- oven op 180 graden hete lucht
- splits de eieren, we gebruiken alleen eigeel
- snij boter in blokjes
- schil aardapplen, in stukken en in 20 minturen gaar koken
- daarna 5 minuten droog laten koken
- stamp of pers de aardappelen tot puree
- voeg dan boter, eidooier en kaas toe, meng met spatel (verrrijken)
- stop massa in spuitzak
- Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn.
- Verwijder de harde kern van de witlof en snijd de stronken in reepjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak de ui en knoflook op laag vuur 3-4 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul op middelhoog vuur.
- Schep de witlofreepjes door het gehakt en roerbak 3-4 minuten mee.
- Roer de mosterd door het mengsel en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel het gehakt-witlofmengsel over een ovenschaal.
- Spuit de aardappelpuree in toefjes over het gehaktmengsel.
- Bak de ovenschotel 30 minuten in een voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Volgende dag doorwarmen in een hetelucht oven op maximaal 120 graden