Vork koekjes
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 100 gram witte bastardsuiker
- 150 roomboter, kamertemperatuur
- snuf zout
Bereiding
- meng de droge bestandsdelen in een kom
- snipper of rasp de boter boven de kom
- meng snel tot een samenhangend deeg (werk koel)
- maak balletjes ter grote van een grote knikker of walnoot
- bekleed bakplaat met bakpapier
- verdeel de balletjes over een bakplaat, druk ze plat met een vork
- bak 10-20 minuten op 175 graden
NB: het oorspronkelijke recept zegt:
- 15 minuten op 120 graden
- 15 minuten op 150 graden
- 15 minuten op 170 graden
Dat lijkt me erg lang, in totaal 45 minuten; de meeste andere recepten die ik tegenkom doen tussen de 10 en 25 minuten op 150/170 graden.
Leuk om even uit te proberen om te zien wat het verschil is.