Tarte de amêndoa
Dit is het recept van de taart die Theo meenam:
Ingrediënten
voor het deeg:
- 50 gram roomboter (en een beetje extra)
- 130 gram bloem (en een beetje extra)
- 50 gram suiker
- 1 ei
- halve theelepel bakpoeder
- snufje zout
voor de vulling:
- 150 gram gepelde amandelen
- 100 gram suiker
- 100 gram boter
- 50 gram melk
Bereiding
- zet oven op 180 graden
- bakvorm (gewoon zo een voor appeltaart) met de extra roomboter invetten en daarna bestuiven met de extra bloem, even schudden om de boel te verdelen.
- meng de boter, ei, suiker, bakpoeder en zout in een kom, voeg de bloem toe en kneed snel tot een kruimelig deeg.
- zet het deeg in de bakvorm en druk deze aan, bedek de gehele bodem
- prik gaatjes in de bodem met een vork
- zet de vorm in de oven, bak in 15 minuten.
Vulling:
- breek de amandelen in grove stukken
- meng boter, suiker en melk en voeg de stukjes amandel toe, verhit gedurende 8 minuten op 90 graden celsius, blijf roeren.
- leg de vulling over het deeg en bak deze nog 25 minuten op 180 graden.