Tarte de amêndoa

Tarte de amêndoa

Dit is het recept van de taart die Theo meenam:

Ingrediënten

voor het deeg:

  • 50 gram roomboter (en een beetje extra)
  • 130 gram bloem  (en een beetje extra)
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • halve theelepel bakpoeder
  • snufje zout

voor de vulling:

  • 150 gram gepelde amandelen
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 50 gram melk

Bereiding

  1. zet oven op 180 graden
  2. bakvorm (gewoon zo een voor appeltaart) met de extra roomboter invetten en daarna bestuiven met de extra bloem, even schudden om de boel te verdelen.
  3. meng de boter, ei, suiker, bakpoeder en zout in een kom, voeg de bloem toe en kneed snel tot een kruimelig deeg.
  4. zet het deeg in de bakvorm en druk deze aan, bedek de gehele bodem
  5. prik gaatjes in de bodem met een vork
  6. zet de vorm in de oven, bak in 15 minuten.

Vulling:

  1. breek de amandelen in grove stukken
  2. meng boter, suiker en melk en voeg de stukjes amandel toe, verhit gedurende 8 minuten op 90 graden celsius, blijf roeren.
  3. leg de vulling over het deeg en bak deze nog 25 minuten op 180 graden.