Tamara’s ratatouille

Tamara’s ratatouille

Een verrukkelijke ratatouille van Tamara Meitlis uit het kookboek “Plenty” van Yotam Ottolenghi. Met pompoen, pastinaak, paprika, haricots verts, courgette en aubergine.
Het is een echte aanrader!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 kleine ui, in blokjes van 3 cm
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • halve verse groene chilipeper, in dunne ringetjes
  • 1 kleine rode paprika, in blokjes van 3 x 3 cm
  • ¼ kleine flespompoen, geschild en in blokjes van 3 cm
  • ½ kleine pastinaak, geschild en in blokjes van 3 cm
  • 100 gram haricots verts, afgehaald
  • ½ middelgrote courgette, in blokjes van 3 cm
  • ½ kleine aubergine, geschild, in blokjes van 3 cm
  • 1 kleine aardappel, geschild, in blokjes van 3 cm
  • 1 middelgrote tomaat, ontveld, fijngehakt
  • ¼ eetlepel fijne kristalsuiker
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • 1 dl water
  • fijngesneden koriander voor eroverheen
  • zout en peper

Bereiding
Snij eerst alle groenten voordat je begint.

  • Giet de helft van de olie in een braadpan en verhit.
  • Doe de uien erin en fruit ze 5 minuten.
  • Roer de knoflook, chilipeper en paprika door de ui en bak alles weer 5 minuten.
  • Voeg de pompoen en pastinaak toe en bak weer 5 minuten.
  • Schep alle groenten met een schuimspaan uit de pan in een kom. Laat zoveel mogelijk olie in de pan achter.
  • Giet nu ook de overgebleven olie in de braadpan en verhit deze.
  • Bak nu de haricots verts, courgette en aubergine 5 minuten en schep af en toe om.
  • Doe de inhoud van de kom weer in de pan en voeg nu ook de aardappelblokjes, tomaten, suiker, tomatenpuree en royaal zout en peper toe.
  • Roer alles goed door elkaar, giet het water erbij tot de groenten tot ongeveer de helft in het water staan.
  • Doe het deksel op de pan en laat de groenten een half uur pruttelen.
  • Proef en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.

Thuis afmaken

  • Verhit de oven tot 200°.Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan in een grote braadslee tot een 2-3 cm dikke laag.
  • Giet het kookvocht erover en zet de braadslee een half uur in de oven.
  • De groenten moeten nu botergaar zijn en het vocht vrijwel ingekookt.
  • Garneer met koriander.

Serveer met witte rijst of brood.

Eet smakelijk!