Tamara’s ratatouille

Een verrukkelijke ratatouille van Tamara Meitlis uit het kookboek “Plenty” van Yotam Ottolenghi. Met pompoen, pastinaak, paprika, haricots verts, courgette en aubergine.
Het is een echte aanrader!
Ingrediënten voor 2 personen
- 50 ml zonnebloemolie
- 1 kleine ui, in blokjes van 3 cm
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- halve verse groene chilipeper, in dunne ringetjes
- 1 kleine rode paprika, in blokjes van 3 x 3 cm
- ¼ kleine flespompoen, geschild en in blokjes van 3 cm
- ½ kleine pastinaak, geschild en in blokjes van 3 cm
- 100 gram haricots verts, afgehaald
- ½ middelgrote courgette, in blokjes van 3 cm
- ½ kleine aubergine, geschild, in blokjes van 3 cm
- 1 kleine aardappel, geschild, in blokjes van 3 cm
- 1 middelgrote tomaat, ontveld, fijngehakt
- ¼ eetlepel fijne kristalsuiker
- ½ eetlepel tomatenpuree
- 1 dl water
- fijngesneden koriander voor eroverheen
- zout en peper
Bereiding
Snij eerst alle groenten voordat je begint.
- Giet de helft van de olie in een braadpan en verhit.
- Doe de uien erin en fruit ze 5 minuten.
- Roer de knoflook, chilipeper en paprika door de ui en bak alles weer 5 minuten.
- Voeg de pompoen en pastinaak toe en bak weer 5 minuten.
- Schep alle groenten met een schuimspaan uit de pan in een kom. Laat zoveel mogelijk olie in de pan achter.
- Giet nu ook de overgebleven olie in de braadpan en verhit deze.
- Bak nu de haricots verts, courgette en aubergine 5 minuten en schep af en toe om.
- Doe de inhoud van de kom weer in de pan en voeg nu ook de aardappelblokjes, tomaten, suiker, tomatenpuree en royaal zout en peper toe.
- Roer alles goed door elkaar, giet het water erbij tot de groenten tot ongeveer de helft in het water staan.
- Doe het deksel op de pan en laat de groenten een half uur pruttelen.
- Proef en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
Thuis afmaken
- Verhit de oven tot 200°.Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan in een grote braadslee tot een 2-3 cm dikke laag.
- Giet het kookvocht erover en zet de braadslee een half uur in de oven.
- De groenten moeten nu botergaar zijn en het vocht vrijwel ingekookt.
- Garneer met koriander.
Serveer met witte rijst of brood.
Eet smakelijk!