Stroom in de keuken

Stroom in de keuken

Op de foto zie je bij "Comb. 16" de zekeringsautomaat die er altijd uitklapt als er in de keuken drie ovens en een vaatwasser aanstaan.

We hadden vandaag (12 april 2022) een installatie monteur op bezoek, samen met Ben en Dick van Maanen hebben we de fameuze zekering bekeken en nagelopen wat de oorzaak kan zijn.

Dit is toch zeer waarschijnlijk overbelasting, hoewel er al 1 oven is afgesplitst en stroom krijgt van de bestuurskamer is het prima mogelijk dat de twee ovens + vaatwasser de zekering laten springen.

De oplossing is ook gevonden, in de opslag zit een 32 ampere krachtstroom groep, deze wordt alleen voor de motor van de goederenlift gebruikt. Het is prima mogelijk om de ovens op deze groep er bij te zetten. Hierbij wordt dan de krachtstroom uitgesplitst naar 2 fasen 220 die geschikt zijn voor de ovens.

De bekabeling kan door een muur of langs een muur, daar moet nog naar gekeken worden maar er gaat in ieder geval een offerte naar de gemeente. Deze installateur had er alle vertrouwen in dat dit goedgekeurd gaat worden.

Voordeel van deze oplossing is dat op termijn het ook mogelijk wordt om krachtstroom apparatuur in de keuken te gebruiken en ook elektrisch koken wordt met zo'n groep in de keuken een stuk makkelijker.

Update dinsdag 19 april 2022 12:12:

Inmiddels hebben we de offerte langs zien komen en we hopen van harte dat de gemeente Amsterdam de opdracht tot deze aanpassing goedkeurd.