Stoofpotje van hamlappen en paddenstoelen
Afgelopen week waren de hamlappen bij de Vomar in de aanbieding, ik nam ze mee zonder echt een plan er mee te hebben.
Neem een stoofpan mee!
Ingrediënten
- 400 gram hamlappen
- 250-400 gram paddestoelen, gemengd of champignons
- 150-250 gram spekjes gerookt
- ui
- 2 tenen knoflook
- 300 ml water of bouillon
- 300 ml kookroom (aanwezig en optioneel)
- peterselie voor serveren
Bereiding
- laat een bakpan goed heet worden en bak hierin de hamlappen rondom bruin in olie, voeg tijdens het bakken een klontje boter toe
- ondertussen in de stoofpan de spekjes uitbakken, je kan wat apart houden voor de mosterdsoep die we ook maken.
- zodra de spekjes aan het bakken zijn ui en champignons toevoegen
- het vlees in de andere pan is waarschijnlijk klaar, zet deze apart
- zodra champignons wat geslonken zijn kan vuur onder de stoofpan laag
- voeg nu vlees en bouillon toe aan stoofpan
- laat op laag vuur uurtje sudderen
- maak ondertussen de mosterdsoep
- check daarna garing vlees
- voeg eventueel kookroom toe
- voeg andere smaakmakers toe
- laat de saus inkopen in de stoofpan zonder deksel
- eventueel extra binden met maizena
Lekker met een gekookt aardappeltje en wat vers gestoomde groenten zoals broccoli of een mooi stronkje witlof.
Maar het kan natuurlijk ook over de pasta of rijst,