Roti

Roti voor 4 personen

Ik neem de roti platen mee behalve voor Willem

Verwarm een halve liter water met de kipbouillon blok en 1 maggi blokje toe

500 gram kipdijfilet

500 gram geschilde aardappels

300 gram sperziebonen

30 gram massala    neem ik mee

5 tenen knoflook

1 ui 2 sjarlotten

3 gekokte eieren

3 tomaten

1 madame Jeannette

3 maggie blokjes

1 kip bouillon  blok

1 tl komijnzaad

Snijd de kipfilet in hapklare brokken en bak het rondom bruin in een flinke scheut olie

Voeg na 5 a 10 minuten 1 fijn gescheden ui en de knoflook toe fruit 2 minuten mee

Voeg na 25 minuten de massala toe en 1 tl komijnzaad toe zet het vuur laag en meng het goed door

Voeg de tomaten in grove stukken toe en bak deze een minuut of 2 mee

Blus get af met de bouillon vuur laag met de deksel op de pan

De aardappels in grove stukken voeg toe aan het geheel en laat ongeveer 45 minuten pruttelen haal de laatste 15 minuten de deksel er af om het vocht te laten verdampen  in dat laatste kwartier de madam Jeannete er bij wel heel laten

Onder tussen de sperziebonen schoon maken en ongeveer 10 minuten beet gaar koken in water met een maggi blokje  tevens de eieren hard koken verwarm een wok of koekenpan met een scheut olie de sjalotten en een teen knoflook fruiten en dan de sperziebonen roer bakken

Eieren kun je pellen en bewaren in een bakje water met een beetje massale dan is het ei de volgende dag een beetje groen

De volgende dag het kip mengsel en de sperziebonen verwarmen het liefst in een schaal boven een pan met water!!!!

De roti platen kun je in de magnetron of koekenpan verwarmen

Het zoet zuur  wil je een grote pot maken alles verdubbelen blijf weken goed

Een redelijk grote weckpot

1 komkommer

3 rode uien

Een zak chinees  gemengde groenten

Een bakje taugé

Een soepkom suiker

Een soepkom witte azijn

Een soepkom water

Maak een potje kruiden mengsel altijd een eet lepel kurkuma een tl peper korrels een paar jenever bessen een paar piment korrels een tl mosterd zaad en alles wat je lekker vindt

Komkommer in halve ringen ui in halve ringen dat mengen met de ander groenten

In een pan de suiker azijn water en de kruiden aan de kook brengen

Alle groenten en de weckpot goed aandrukken dan beetje bij beetje het kookvocht   in de pot schenken als de pot vol is afsluiten en op zijn kop weg zetten dan trek de pot vacuüm

Smullen maar