Romige Kip & Aardappel Ovenschotel

Romige Kip & Aardappel Ovenschotel

Romige Kip & Aardappel Ovenschotel

(Voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 600 g vastkokende aardappelen, in dunne plakjes
  • 200 g champignons, in plakjes
  • 1 prei, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt (aanwezig)
  • 200 ml kookroom
  • 100 g geraspte kaas (bijv. belegen kaas of Gruyère)
  • 1 tl paprikapoeder (aanwezig)
  • 1 tl tijm (aanwezig)
  • Zout & peper naar smaak
  • Olie

Bereidingswijze:

  1. Voorverwarmen & voorbereiden
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Vet een ovenschaal licht in met wat olie.
  2. Aardappelen voorkoken
    • Kook de aardappelschijfjes 5 minuten in gezouten water. Giet af en zet opzij.
  3. Kip en groenten bakken
    • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kipblokjes met paprikapoeder, tijm, zout en peper in ongeveer 5 minuten goudbruin.
    • Voeg de champignons, prei en knoflook toe en bak nog 5 minuten mee.
  4. Saus maken
    • Schenk de kookroom bij het kipmengsel, roer goed door en laat even pruttelen.
  5. Ovenschotel opbouwen
    • Leg de helft van de aardappelschijfjes in de ovenschaal.
    • Verdeel de kip en groenten erover.
    • Dek af met de rest van de aardappelschijfjes en giet de saus eroverheen.
    • Bestrooi met de geraspte kaas.
  6. Bakken
    • Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak 30 minuten tot de kaas goudbruin is.