Romige Kip & Aardappel Ovenschotel

Romige Kip & Aardappel Ovenschotel
(Voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 600 g vastkokende aardappelen, in dunne plakjes
- 200 g champignons, in plakjes
- 1 prei, in ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt (aanwezig)
- 200 ml kookroom
- 100 g geraspte kaas (bijv. belegen kaas of Gruyère)
- 1 tl paprikapoeder (aanwezig)
- 1 tl tijm (aanwezig)
- Zout & peper naar smaak
- Olie
Bereidingswijze:
- Voorverwarmen & voorbereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een ovenschaal licht in met wat olie.
- Aardappelen voorkoken
- Kook de aardappelschijfjes 5 minuten in gezouten water. Giet af en zet opzij.
- Kip en groenten bakken
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kipblokjes met paprikapoeder, tijm, zout en peper in ongeveer 5 minuten goudbruin.
- Voeg de champignons, prei en knoflook toe en bak nog 5 minuten mee.
- Saus maken
- Schenk de kookroom bij het kipmengsel, roer goed door en laat even pruttelen.
- Ovenschotel opbouwen
- Leg de helft van de aardappelschijfjes in de ovenschaal.
- Verdeel de kip en groenten erover.
- Dek af met de rest van de aardappelschijfjes en giet de saus eroverheen.
- Bestrooi met de geraspte kaas.
- Bakken
- Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak 30 minuten tot de kaas goudbruin is.