Rendang en Hete kip

Je kunt de alles in een hapjes pan van de club maken en in een afsluitbare bak mee naar huis nemen

  • 1 ster anijs
  • halve liter kokosmelk het liefs dikke
  • 5  rode pepers        
  • 4 tenen knoflook        
  • 4 sjalotten    
  • 3 cm gember
  • 2 cm laos
  • 3 cm koenjitwortel (geelwortel) als ze dat niet hebben poeder (kurkuma)
  • 1 kruidnagel    
  • 4 tl ketoembar poeder      
  • 2 sereh stengels      
  • 4 citroenblad  neem ik mee    
  • 1 tl tamarinde neem ik mee    
  • 5 kemirinoten  
  • 1 kilo in blokken gesneden rundvlees

Mix de sjalotten  knoflook rode peper kemirinoten kruidnagel laos ster anijs gember wortel fijn

Scheutje olie er bij dan ontstaat er een boemboe

Braad het vlees rondom dicht voeg dan de boemboe toe bak dat even mee dan de tamarinde

Voeg de kokos melk toe vuur laag citroen blaadjes en de sere er bij en heel lang pruttelen af en toe omscheppen .

Hete kip

  • 750 gr kippendij filet in grote stukken gesneden    
  • 4 tenen knoflook    
  • 1 grote ui  
  • 3 cm gember  
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker  
  • 2 flinke thee lepels sambal oelek      
  • 2 thee lepels sambal badjak
  • 2 tros tomaten
  • 1 lepel tomatenpuree    
  • halve stukje laos heb je ook nodig voor de rendang
  • 2 blaadjes Lauw lier  
  • peper en zout    
  • stukje trasi neem ik mee
  • 2 rode pepers  
  • stukje roomboter

Mix de ui knoflook gember suiker sambal laos tomatenpuree trasi en de peper en zout met een scheutje zonnebloem olie tot een boemboe

Bestrooi de stukken kip met peper en zout verhit de pan met olie en een stukje roomboter

Bak de kip rondom bruin haal dan de kip uit de pan in dat vet de boeboe aan fruiten daarna een scheutje water en doe de kip terug in de pan dan de blaadjes er bij de tomaten in blokjes gesneden er bij  15 minuten met deksel en 15 minuten zonder deksel als het dan lekker vochtig is dan een een eetlepel maïzena met een klein scheutje koud water tot een papje roeren en dat er door roeren dan krijg je een glimmend sausje

Bijna alles is te koop bij de toko naast AH het is erg lekker met witte rijst of nasi of bami en natuurlijk de zelfgemaakte atjar het is heel geschikt om in kleine porties in te vriezen

Smullen maar