Recepten voor dinsdag 16 november
Knoflook boter
Een bakje om het in te doen en de boter moet zacht zijn dus haal het al in de ochtend uit de koelkast
1 pakje roomboter meer mag altijd blijft wel even goed hoor
1 bosje platte peterselie
1 bol knoflook
5 cm gember ook nodig voor het gehakt
Peper zout paprika poeder kerrie poeder als je dat wil
Klein scheutje gember siroop
Paar druppels wodka meen ik mee
Peterselie fijn hakken knoflook gember gaat het makkelijkst in de molentje
Als het fijn is de rest van de ingrediënten er bij en malen maar
Gevulde punt paprika
Een oven schaal waar de in passen hou rekening dat de paprika’s open gesneden worden
Ik reken 1 per persoon
En 200 gram gehakt per persoon de keuzen is aan jou wat voor gehakt
Een handje mager spekblokjes
1 ui
Stukje gember peper zout gerookt paprika poeder wat tijm rozemarijn wat je lekker vindt
Handje fijn gesneden peterselie
Ongeveer 5 champignons per persoon
1 bol mozzarella of een zakje kleintjes
Wat ook heel erg lekker is een flinke eet lepel van de chiliolie die we van de week hebben gemaakt
Klein blikje tomaten pure
1 lepel mosterd neem ik mee
100 gram geraspte kaas je hebt ook nodig voor de aardappels dus ongeveer 200 gram
Bak de spekblokjes ui met een fijn gesneden ui champignons goed aan, dan de kruiden mee bakken niet de peterselie een flinke lepel tomaten puree mee bakken dat heet ontzuren
Dat prutje op een koud bord koud laten worden als het koud is
Het gehakt mengen met het prutje en de mosterd de peterselie
Paprika aan 1 kant open snijden open vouwen zaadlijsten er uit dan vul je de paprika met het gehakt
De mozzarella halveren en in het gehakt mengsel drukken af strooien met de geraspte kaas
Dek de schaal af en in de oven 180 graden 30 minuten dan folie er af nog 10 minuten om de kaas te gratineren
Hasselback aardappels ongeveer 10 cm geen kruim het kan ook met zoete aardappel
2 aardappels per persoon
Zout en de kruidenboter
Neem de aardappels gewassen mee
Snij de aardappels in niet door en door in plakken van ongeveer 3 millimeter
Geen paniek laat ik jullie allemaal zien
De aardappels gaan 1 uur in de oven op 200 graden dus de paprika’s gaan er later bij
Na een half uur sprenkel je de gesmolten knoflook boter over de aardappels die zijn dan een beetje open gaan staan dan nog een half uurtje in de oven
Eet smakelijk