Rational iCombi Pro 61

Rational iCombi Pro 61

Na maanden van fondsenwerving en afwachten is afgelopen donderdag de Rational oven geplaatst.

Het koken op de woensdag voor de Kookgroep Weesp is de afgelopen jaren uitgegroeid tot wekelijks rond de 60 maaltijden. Dat werd lastig met de beperkingen van grote pannen op relatief kleine gaspitten.

Met deze professionele oven doen we een enorme stap voorwaarts en kunnen we meer capaciteit veel eenvoudiger verwerken.

Nu ook Buurtbuik op de dinsdagen in het Fort gaat koken komt dit helemaal mooi uit, ook zij koken wekelijks tussen de 60 en 100 maaltijden.

Zoals je op de foto ziet is een van de oude ovens gebleven, het is handig om er bij te hebben. De kapotte oven was al afgevoerd en ook de tweede oven met vieze deuren is afgevoerd.

De microwave heeft een plekje gevonden op de kleine oven, we moeten in de praktijk ervaren of dit handig is.

Tijdens de kerstsluiting van het Fort zullen we met Buurtbuik en de Kookgroep de keuken opruimen zodat we ruimte creeren voor de extra spullen van Buurtbuik zodat alle KGW kokers in 2024 in een opgeruimde keuken van start kunnen.

We hebben inmiddels video's bekeken en de gebruiksaanwijzing gelezen, werken met de Rational is eigenlijk heel simpel en tegelijkertijd ook enorm complex omdat er zo ontzettend veel mogelijkheden zijn.

Voor de die-hard nerd koppel ik de complete gebruiksaanwijzing, in het nieuwe jaar zal ik ook de dinsdag- en donderdag kookgroepen een uitleg geven over de nieuwe oven.