Plaatpizza

Plaatpizza

Boodschappenlijst:

  • 500 gram patentbloem of 00-bloem als je dat ziet
  • zakje droge gist
  • blikje gepelde tomaten (400 gram) (bij AH is de Heinz variant in de bonus)
  • mozzarella, kies geen hele dure want we smelten hem.
  • zakje geraspte kaas, niet te oud, je hebt ook zakjes speciaal voor pizza of pasta, die zijn ook prima.

En dan moet je bedenken wat je er op wilt; je kan kiezen voor variatie en bijvoorbeeld de pizza in vieren delen. Onderling ruilen is natuurlijk ook een goed idee!

Denk bijvoorbeeld aan:

  • rode paprika in dunne ringen
  • ui in dunne ringen
  • tonijn uit blik
  • kappertjes
  • courgette
  • kippendij (even apart marineren en voorgaren)
  • salami
  • chorizo
  • zongedroogde tomaat
  • gehakt

Als eerste maken we het deeg, dit moet minimaal een half uur rijzen voordat we er iets mee kunnen.

Meng de bloem met een zakje gist, 10 gram zout en ongeveer 300 ml warm water tot een deeg. Voeg eventueel wat olijfolie toe. Zet afgedekt weg op een warme plek totdat je het nodig hebt.

Maak de tomatensaus, meng het blik tomaten met kruiden, zout, peper en andere smaakmakers (denk aan oregano, rozemarijn,  knoflook etc) en zap het met de staafmixer tot een homogene saus.

Nu is het tijd om het beleg voor te bereiden, eventuele vleeswaren (salami etc) uit de verpakking halen, kip marineren en bakken, courgette grillen en alles netjes snijden in de juiste maat. Mozzarella scheuren, kaas raspen etc.

Bekleed een bakplaat met bakpapier, met wat olie er onder blijft het beter liggen.
Verdeel het deeg en rol het uit zodat het netjes in de plaat ligt, probeer de randen zoveel mogelijk met rust te laten zodat ze mooi een rijs in de oven krijgen.

Met een bolle lepel verdeel je de tomatensaus over de pizza en daarna de mozzarella. Vervolgens kan je de rest van de ingredienten verdelen over de plaat. Sluit af met de geraspte kaas.

Bakken in een oven op 220, ongeveer 20 minuten (of korter)