Pindasoep met taugé, citroengras en chili

Pindasoep met taugé, citroengras en chili

Dit maken met zelfgemaakte kippenbouillon is natuurlijk het lekkerst, en hoewel een kippenbouillon binnen een uurtje klaar kan zijn hebben we daar op de avond niet echt de tijd voor. Dus brouw vooraf je eigen bouillon of neem blokjes of instant mee.

We moeten even kijken hoe het uitkomt qua timing, misschien dat we de pinda's eerst kunnen roosteren, daarna het deeg zetten en rijzen in de oven. Mocht dat niet lukken dan kunnen we de pinda's in een pan roosteren.

Ingrediënten

  • 1 witte ui, grof gesneden
  • 1 grote tomaat, in blokjes
  • 1 duimlengte gember, fijn gesneden (aanwezig)
  • 1 stengel citroengras, in twee stukken gesneden (aanwezig)
  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in stukjes
  • 2 tenen knoflook, geperst (aanwezig)
  • 250 gram ongezouten pinda’s
  • 3 eetlepels pindakaas (aanwezig)
  • 1 theelepel zout (aanwezig)
  • 1,2 liter kippenbouillon
  • 2 theelepels sambal oelek

Extra:

  • 4 handjes taugé
  • Koriander (naar smaak)
  • 1 limoen, in 4 partjes

Pindasoep is een behoorlijk vullend gerecht, wat het een prima kandidaat voor een snel avondmaal maakt, zeker met een stukje naan en eventueel wat komkommersalade.

Wil je dit recept liever vegetarisch?
Vervang de kippenbouillon dan door groentebouillon.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Leg de pinda’s op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Fruit de ui, de knoflook, de gember en de stengel citroengras in een laagje zonnebloemolie en voeg ook de sambal oelek toe.
  4. Voeg daarna de stukjes tomaat samen met de zoete aardappel en de pindakaas toe. Laat even meebakken.
  5. Voeg de kippenbouillon, het zout en 200 gram van de geroosterde pinda’s toe en laat de bouillon koken tot de zoete aardappel gaar is.
  6. Verwijder het citroengras voor je gaat mixen.
  7. Mix de soep tot een gladde massa. Schep in kommen en werk af met een handje taugé, een paar blaadjes koriander extra van de pinda’s. Serveer met een kwartje limoen.