Mosterdsoep met spek

Mosterdsoep met spek

Er is voldoende mosterd in het Fort die op mag, dus neem vooral geen mosterd mee!

Ingrediënten:

  • kleine prei
  • 2 tenen knoflook (aanwezig)
  • 40 gram bloem
  • 3 eetlepels mosterd (aanwezig)
  • 200 gram spekreepjes
  • 1 ui
  • 30 gram roomboter
  • 1 liter kippenbouillon (zelfgemaakt het lekkerst)
  • scheutje kookroom (aanwezig)
  • peper en zout

Bereiding

  • Snijd de kleine prei in ringen (hou wat achter voor de garnering). Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een ruime pan met de roomboter.
  • Voeg de bloem toe en gaar dit mee op een zacht vuur. Gaar het gerust een minuut of 5 mee, maar laat het niet bruin kleuren. Laat het mengsel daarna afkoelen. Het moet zanderig aanvoelen als je het tussen je vingers wrijft.
  • Zet het vuur weer aan en voeg al roerende de kippenbouillon en de prei toe. Laat het even koken op zacht vuur, totdat de prei gaar is. Pureer het geheel dan glad met een staafmixer.
  • Voeg de mosterd en een scheutje room toe en breng de mosterdsoep op smaak met peper en zout.
  • Bak de spekreepjes goudbruin. Garneer de soep met de spekreepjes en nog wat preiringetjes.