Mini Quiche Lorraine
Gisteren was er de receptie ter ere van de verjaardag van Corrie van Sprangen in het Fort. Een van de hapjes die we maakten was ee mini-uitvoering van de Quicke Lorraine, te leuk om niet te delen:
- 3 plakjes bladerdeeg met roomboter (of hartige taart)
- 1 el paneermeel (aanwezig)
- 175 gr spekblokjes
- 3 eieren
- 150 ml kookroom (aanwezig)
- 75 gr geraspte kaas bijv. gruyère
- 1 tl provençaalse kruiden
- peper en zout
De muffin vormen zijn aanwezig!
Ervaring leert dat het goed is om een paar plakjes extra deeg bij je te hebben, voor het geval dat...
- Verwarm de oven voor op 200°C en vet een muffinvorm in met een beetje olie.
- Rol de plakjes hartig taartdeeg uit op een licht bebloemd aanrecht tot ze ongeveer twee keer zo groot zijn. Snijd de plakjes in vieren en drapeer ieder kwart in een muffinvormpje. Mooiste resultaat krijg je met rondje uitsteken.
- Bak de spekjes voorzichtig uit, je wilt het vocht kwijt en een deel van het spekvet.
- Verdeel het paneermeel over de bodem van de deegcupjes en leg hier vervolgens de spekjes bovenop.
- Klop de eieren samen met de rest van de ingrediënten op. Zorg ervoor dat je een klein beetje geraspte kaas achterhoudt.
- Schenk de deegcupjes voor ongeveer 2/3 vol met het eiermengsel.
- Strooi de overgebleven geraspte kaas over de mini quiches en bak ze vervolgens in het midden van de oven in 20 – 25 minuten helemaal gaar.