Loempia(atjes) van Brickdeeg

Voor de catering van José gebruikten we Brickdeeg om een voorgerechtje te maken op basis van geitenkaas. We hielden wat vellen over en die kunnen we mooi gebruiken om een starter mee te maken; een loempia!
Er zijn 30 vellen over, die moeten we verdelen.
Ingrediënten
Dit is suggestie, je kan hier natuurlijk in variëren.
- 200 gram kipdijfilet (reken op 20 a 30 gram per loempia)
- handvol rijstnoedels (aanwezig)
- uitje gesnipperd
- stukje gember
- paar tenen knoflook (aanwezig)
- rode peper
- een prei of paksoi
- een winterwortel
- vissaus (aanwezig)
- sojasaus (aanwezig)
- koriander naar wens
Bereiding
- snij kipfilet in reepjes, gooi er de gehakte knoflook en sojasaus en rijstazijn bij.
- breng water aan de kook en gooi de rijstnoedels er in
- snij ui, prei, rode peper
- rasp de gember
- snij fijne julienne van de winterwortel (mandoline)
- in een koekenpan wat olie, ui en knoflook fruiten
- rode peper erbij
- kip er bij
- prei/paksoi er bij
- wortel er bij
- uitleggen in zeef, meng met noodles
- inrollen in vellen
- bakken in de oven
- thuis opwarmen in oven