Lekkerste vegan jus
'Een dagje zonder vlees vind ik niet erg, maar ik mis de jus!'
Ongelooflijk onweerstaanbaar is deze vegan jus! Zeg maar schone borden en stiekem de restje uit de koelkast opsmikkelen, en nog meer van dat soort geintjes, om maar zo veel mogelijk hiervan te kunnen eten.
Hoe komt ie dan zo lekker? Dit komt door de geniale combinatie van nori (je kent hem ook wel als het zeewier waar je je sushi in rolt), champignonbouillon, karamel, sojasaus en walnotenolie. Hierdoor zit deze vegan jus tjokvol met umami en smaakt hij mega verslavend.
Deze vegan jus draai je super makkelijk in elkaar. Eet hem uiteraard met je favoriete stamppot of aardappel maaltijd. Haal of maak er een vegaburger bij en je hebt een fantastische maaltijd!.
Ingrediënten
- 15 gr margarine of boter
- 2 middelgrote uien
- scheutje walnootolie (optioneel)
- 1/3 theelepel nootmuskaatpoeder
- 1 theelepel suiker
- snufje kruidnagel
- 2 (geroosterde) nori vellen
- ± 1/3 (champignon) bouillontablet
- ¾ eetl sojasaus
- 1 theelepel maizena
Bereidingswijze
- Verwarm de margarine of boter in een kleine koekenpan
- Doe de ui in de pan en smoor de uien zacht op een laag vuur (±8 min)
- Voeg een klein scheutje walnootolie toe
- Roer de nootmuskaat, kruidnagel en suiker erdoor en bak even mee
- Verkruimel de nori vellen en de bouillon boven de pan en roer door de uien
- Meng de sojasaus met 175 ml water en 1 theelepel maizena in een kopje en doe bij de uien
- Draai het vuur warmer en laat het geheel indikken, terwijl je roert
- Maak het mengsel helemaal glad met de staafmixer of doe het in de keukenmachine
- Warm vlak voor het opdienen de jus op een laag vuur op en blijf roeren totdat de saus de gewenste dikte heeft.
Eet smakelijk