Knolselderij-lasagne met paddenstoelen en mascarpone
Ik had een bietentaart beloofd. Maar toen ik hem thuis had gemaakt viel die tegen, niet echt lekker!
Er lag nog een ½ knolselderij in de koelkast dus ging ik op zoek naar een recept. Ik vond dit recept op de website Libelle-lekker.be. Nu houden we erg van paddenstoelen en dit recept sprak me aan. Ik heb het gemaakt en het resultaat was top. Een herfstige lasagne bomvol groenten. Je maakt hem met slechts 5 hoofdingrediënten in slechts 25 minuten. De oven doet de rest van het werk.
*
Ingrediënten voor twee personen
- ½ knolselderij
- 400 gr gemengde paddenstoelen voor pasta
- 100 gr kastanjechampignons
- 125 gr mascarpone
- 100 gr walnoten
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- Oregano
- Tijm
- 100 gr rucola
- ½ el balsamico-azijn
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Materialen
Ovenschaaltje of Lasagneschaal
Bereidingswijze
- Schil de knolselderij en snij hem met de mandoline in flinterdunne plakken van ± 2 mm dik.
- Blancheer ze twee minuten in kokend water met een beetje zout, giet af en laat schrikken onder ijskoud water.
- Pel en snipper de sjalotjes. Pel en halveer de knoflook.
- Zet een pan op het vuur met wat olijfolie, voeg de knoflook toe en laat sudderen zodat hij zijn smaak kan afgeven. Haal de knoflook uit de pan.
- Fruit de sjalotjes glazig in de olijfolie.
- Borstel de paddenstoelen schoon, snij het uiteinde van het steeltje en snij de grotere in hapklare stukken.
- Bak de paddenstoelen samen met de sjalotten op in de knoflookolie en breng op smaak met peper en zout.
- Roer de mascarpone door de paddenstoelen.
- Neem een ovenschaaltje of lasagneschaal en wrijf in met olijfolie.
- Schik de plakjes knolselderij op de bodem en lepel er wat paddenstoelen-mascarponemengsel op.
- Schik er opnieuw plakjes knolselderij op en opnieuw paddenstoelen en herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn.
- Sluit af met een laagje knolselderij.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Besprenkel met olijfolie en schuif de lasagne 25 minuten in de oven.
- Rooster de walnoten en hak grof.
- Spoel de rucola, laat uitlekken en besprenkel met olijfolie en balsamico-azijn.
- Haal de lasagne uit de oven, bestrooi met de geroosterde walnoten en serveer er de frisse rucola bij.
Eet smakelijk