Knolselderij-lasagne met paddenstoelen en mascarpone

Knolselderij-lasagne met paddenstoelen en mascarpone

Ik had een bietentaart beloofd. Maar toen ik hem thuis had gemaakt viel die tegen, niet echt lekker!
Er lag nog een ½ knolselderij in de koelkast dus ging ik op zoek naar een recept. Ik vond dit recept op de website Libelle-lekker.be. Nu houden we erg van paddenstoelen en dit recept sprak me aan. Ik heb het gemaakt en het resultaat was top. Een herfstige lasagne bomvol groenten. Je maakt hem met slechts 5 hoofdingrediënten in slechts 25 minuten. De oven doet de rest van het werk.

*

Ingrediënten voor twee personen

  • ½ knolselderij
  • 400 gr gemengde paddenstoelen voor pasta
  • 100 gr kastanjechampignons
  • 125 gr mascarpone
  • 100 gr walnoten
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • Oregano
  • Tijm
  • 100 gr rucola
  • ½ el balsamico-azijn
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Materialen
Ovenschaaltje of Lasagneschaal

Bereidingswijze

  • Schil de knolselderij en snij hem met de mandoline in flinterdunne plakken van ± 2 mm dik.
  • Blancheer ze twee minuten in kokend water met een beetje zout, giet af en laat schrikken onder ijskoud water.
  • Pel en snipper de sjalotjes. Pel en halveer de knoflook.
  • Zet een pan op het vuur met wat olijfolie, voeg de knoflook toe en laat sudderen zodat hij zijn smaak kan afgeven. Haal de knoflook uit de pan.
  • Fruit de sjalotjes glazig in de olijfolie.
  • Borstel de paddenstoelen schoon, snij het uiteinde van het steeltje en snij de grotere in hapklare stukken.
  • Bak de paddenstoelen samen met de sjalotten op in de knoflookolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de mascarpone door de paddenstoelen.
  • Neem een ovenschaaltje of lasagneschaal en wrijf in met olijfolie.
  • Schik de plakjes knolselderij op de bodem en lepel er wat paddenstoelen-mascarponemengsel op.
  • Schik er opnieuw plakjes knolselderij op en opnieuw paddenstoelen en herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn.
  • Sluit af met een laagje knolselderij.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Besprenkel met olijfolie en schuif de lasagne 25 minuten in de oven.
  • Rooster de walnoten en hak grof.
  • Spoel de rucola, laat uitlekken en besprenkel met olijfolie en balsamico-azijn.
  • Haal de lasagne uit de oven, bestrooi met de geroosterde walnoten en serveer er de frisse rucola bij.

Eet smakelijk