Heldere rode bieten bouillon
Ingrediënten
- 200 gram rode biet
- 1 ui, gesnipperd
- eetlepel olijfolie
- 1 teen knoflook
- 5 gram baharat
- 750 cc groente (of kippenbouillon)
- 1 gram gemalen koriander
- 1 gram gemalen karwijzaad
- 1 middelgrote aardappel vastkokend
- citroensap (aanwezig)
- peterselie of bosui voor garnering
Bereiding
- Rasp de rode bieten.
- Fruit de uien 10 minuten aan in de olijfolie tot ze zacht zijn en licht van kleur.
- Voeg dan de knoflook en baharat toe en gaar al roerend 1 minuut mee.
- Voeg de geraspte rode biet toe en gaar nog 5 minuten op laag vuur verder.
- Voeg de groentebouillon, gemalen korianderzaad en gemalen karwijzaad toe.
- Breng de soep aan de kook en zet het vuur laag.
- Voeg na 10 minuten de vastkokende aardappels toe.
- Voeg na nogmaals 10 minuten de bleekselderij toe en laat rustig doorkoken tot deze beetgaar is.
- Breng op smaak met het citroensap, zout en peper.
- Werk af met de peterselie en/of bosui.
Liever geen bieten? Neem dan een knolselderij mee!