Hartige worteltaart

Vorige week kregen we 40 kilo wortel binnen, dus wat je ook doet qua boodschappen koop vooral geen wortel voor dit recept!
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 g winterpeen, schoongemaakt en in stukken (aanwezig!!)
- 120 g (kruimige) aardappels, geschild en in stukken
- 100 g geraspte gruyère of een andere pittige kaas
- nootmuskaat (aanwezig)
- 3 (grote) eieren
Nodig: Springvorm 24 cm doorsnede + bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 160 graden/145 hete lucht. Bekleed de springvorm met pakpapier.
- Kook de stukken wortel samen met de aardappelen beetgaar in een pan met water en een beetje zout. Houdt hiervoor een kooktijd aan van minstens 15 minuten, en proef dan een stukje.
- Giet hierna af, laat goed uitlekken en pureer met een puree stamper.
- Klop ondertussen in een mengkom de eieren los. Voeg dan de puree samen met de geraspte kaas bij de eieren. Meng alles goed door en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Doe dit mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Laat de taart zo’n 45-60 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
- Laat daarna afkoelen.
Serveer er eventueel een kleine komkommersalade bij.