Hartige uientaart

Hartige uientaart

Uientaart is een van de makkelijkste taarten die ik ooit heb gemaakt. Je hebt niet veel ingrediënten nodig voor deze taart. De uien zelf geven natuurlijk al ontzéttend veel smaak, waardoor je verder eigenlijk weinig nodig hebt. Geen spekjes, geen kaas… Die kan je natuurlijk wel toevoegen, maar het hoeft niet.

Het fijne aan deze taart is dat hij goed bewaard kan worden. Je kunt hem dus ook de volgende dag of zelfs twee dagen later nog eten. Als je hem invriest, blijft hij wel drie maanden goed.

Ingrediënten

  • 5 middelgrote uien - in halve ringen
  • 1 portie quiche deeg, zie apart recept
  • 2 eieren
  • 200 g crème fraîche
  • klont boter
  • peper en zout

Materialen
Quichevorm Ø 22 cm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Vet de quichevorm in.
  • Smelt een klontje boter in de koekenpan en sauteer hierin de uien tot ze zacht zijn, dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Bekleed ondertussen de quichevorm met het taartdeeg. Duw de randen goed aan en snijd overtollig deeg weg.
  • Klop de eieren met de crème fraîche op.
  • Voeg de zachte uien aan de eieren toe en schep alles even goed om.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Schep de taartvulling in de quichevorm; zorg ervoor dat de uien goed verspreid worden.
  • Bak de hartige taart in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.

Laat de taart voor het aansnijden even afkoelen.
Serveer hem met een frisse groene salade.

Eet smakelijk!