Hartige taart van gepofte pompoen
![Hartige taart van gepofte pompoen](/content/images/size/w2000/2023/11/pompoen_taart.jpg)
We gaan nog even door op het thema pompoen, deze keer met een hartige taart.
Pompoen hoef je niet mee te nemen, dat is er nog genoeg!
Ingrediënten
- 250 gram patentbloem
- 1 eidooier
- 125 gram boter op keukentemperatuur
- 50 ml. water
- 1 kg pompoen (aanwezig)
- 2 tenen knoflook
- 80 gram panko (aanwezig)
- 100 gram parmezaan, geraspt
- 100 gram ricotta, losgeklopt
- 3 eieren, losgeklopt
- naar behoefte zout en peper
In totaal heb je dus 4 eieren nodig
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Prik de schil van de pompoen in met de punt van een mes.
- Pof de pompoen tot deze door en door zacht is.
- Verwijder de schil en de zaden.
- Hak de knoflook fijn of rasp deze en voeg samen met het broodkruim, de Parmezaanse kaas en de losgeklopte Ricotta toe aan de pompoen.
- Meng alles goed en roer er vervolgens 3 eieren door. Breng op smaak met zout en peper.
- Zeef voor het briseerdeeg de bloem met een mespuntje zout als een berg op de werkbank.
- Maak er een kuiltje in en voeg de eidooier, boter en het water toe en meng dit er met de vingertoppen door.
- Maak een bal van het deeg door het snel te kneden, zonder dat het elastisch wordt.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 20 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rol het deeg uit tot een 3 mm dikke lap en leg de lap in een beboterde quichevorm.
- Bak het deeg 15 minuten af met een blinde bakvulling en bakpapier.
- Verwijder de bakvulling.
- Verdeel de vulling gelijkmatig over de taartbodem.
- Bak de taart in 20 minuten af op dezelfde temperatuur.
![](https://kgwkoken.nl/content/images/2023/11/image-2.png)
vanaf maandag is de ricotta in de aanbieding bij de AH