Hartige cheesecake met ricotta
Cheesecake kan ook hartig! Een heerlijk voorbeeld hiervan is deze Italiaans geïnspireerde ricotta-cheesecake met yoghurt, Parmezaan en verstopte lentegroenten.
Gek op hartige taart? Probeer deze romige cheesecake met groene, knapperige doperwtjes, tuinbonen en aspergetips. Eet hem lauwwarm met een frisse salade of de volgende dag koud. Deze hartige cheesecake is voor 2-3 personen.
Ingrediënten hoofdgerecht voor 2- 3 personen
- 100 g kaasvlinders
- 40 g boter
- 250 g Griekse yoghurt
- 125 g ricotta
- 75 g geraspte parmezaan
- 2 eieren
- 1⁄2 teen knoflook
- 100 g tuinbonen (diepvries, ontdooid)
- 75 g verse doperwten
- 50 g verse groene aspergetips
- 1 lente-ui, fijngesneden
- basilicum, voor erover
Materiaal
springvorm van 16 -18 cm, ingevet, met bakpapier bekleed
Bereiding
- Verkruimel de kaaskoekjes met de boter en druk in een vorm met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Meng de yoghurt, ricotta, kaas, eieren en roer door elkaar.
- Rasp de knoflook erboven.
- Dubbeldop de helft van de tuinboontjes: plop ze uit hun velletje.
- Meng alle tuinboontjes (ook de dubbel gedopte) en de doperwtjes door de vulling.
- Schenk de vulling over de bodem.
- Verdeel de groene aspergetips en nog wat tuinbonen erover en bestrooi met lente-ui.
- Bak gaar in 35-40 min. en bestrooi met verse basilicum en bedruppel met wat olijfolie.
Een frisse komkommer salade is er heel lekker bij.
Eet smakelijk!