Hapje Open Monumentendag 10 september 2022

Hapje Open Monumentendag 10 september 2022
foto: Ruurdtje Hoekstra

Voor deze open dag maakten Henriette en Paul weer wat hapjes te weten:

  • Kruidkoek; bij de vorige open dag werd het al duidelijk, dit is een blijvertje! Het recept vind je op de pagina van 22 maart https://kgwkoken.nl/hapjes-open-dag-2022/
  • Gegrilde paprika met een plakje schwarzwalder-schinken; er is niet eens een recept voor nodig: je grilt paprika, ontvelt deze en rolt hem op met een plakje gerookt plakje spek.
  • Bietenwrap; volkoren wrap met daartussen gepofte rode biet met geitenkaas en mierikswortel.
  • Muffin met blauwe bes en framboos. Het recept is een variant op het recept van Ann Reardon https://www.howtocookthat.net/public_html/ultimate-blueberry-muffins/ ik gebruikte wel haar recept voor de topping maar voor het cakebeslag volgde ik gewoon het 100/100/100 recept van Cees Holtkamp (zie pagina maart 2022).  

    Gebruik blauwe bessen en frambozen uit de vriezer. Als je eerst het beslag maakt en dan even de vruchten door wat bloem haalt mengt het gemakkelijk en zakt niet alles in het beslag. De vruchten hoeven niet ontdooid te worden. Dat gebeurt vanzelf in de oven.

    De crispy laat van de crunchy topping maakt het spannender dan zomaar een muffin.
  • opgewarmd uit de vriezer: Yakitori stokjes

Er waren 318 bezoekers in het Fort, niet iedereen heeft de keuken gevonden maar er kwamen in de middag gezellig veel mensen langs en alles wat we maakten is opgegaan!

Voor de volgende keer zullen we er aan proberen te denken om af en toe een foto van een gerechtje te maken ;-)