Groentepaella met bonen

Groentepaella met bonen

Een groentepaella met lekker veel groente en bonen. Vegetarische en ook nog eens vegan.
Het voordeel van dit gerecht is dat je deze ook prima in kan vriezen. Lijkt je onderstaande te veel, vries het dan per portie in. Wel per portie hè, want anders heb je een grote klomp groentepaella in de vriezer en dat is dan weer niet handig wanneer je 1 portie nodig hebt.
Gebruik een zakje saffraanpoeder, deze is te koop bij de Turkse supermarkt.
Een bord van deze heerlijke maaltijd is natuurlijk top.
Het is ook lekker om onderstaande gerechtjes/ingrediënten erbij te eten:
• een salade van rucola en cherry-tomaten met een kwalitatief goede olijfolie.
• knijp er een partje citroen over uit.
• een gebakken ei on top.
• geroosterde gehalveerde tomaten uit de oven..
**

Ingrediënten voor 2 personen

  • 125 gram risottorijst
  • ½ rode uirode paprika
  • 1 stronk broccoli
  • 50 gram sperziebonen
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 zakje saffraanpoeder
  • 100 gram kidneybonen
  • 100 gram bruine bonen

Bereidingswijze

  • Snijd de paprika in blokjes van ongeveer 2cm groot
  • Maak de sperziebonen schoon en snijd deze in drieën
  • Maak broccoliroosjes
  • Zet de groente apart
  • Snipper de ui en bak deze grazig in een grote hapjespan in wat olie
  • Maak in de tussentijd 375 ml bouillon met het bouillonblokje
  • Doe de rijst in de pan bij de ui en bak deze totdat de korrel glazig beginnen te worden
  • Voeg de saffraan, tomatenpuree en alle gesneden groenten toe en roer het geheel door elkaar
  • Schenk de bouillon beetje voor beetje bij de rijst in de pan
  • Iedere keer de hoeveelheid van een soeplepel en totdat de rijst de bouillon heeft opgenomen. Net zoals bij risotto
  • Na 15-18 minuten is de rijst gaar en de bouillon op (als het goed is)
  • Voeg de kidneybonen en bruine bonen toe en roer door de groentepaella voor nog een minuut of drie, zodat deze verwarmen
  • Breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!