Groentecurry met wortel en bloemkool
 
            Ronald heeft nog steeds winterwortelen in zijn pluktuin, dus we doen nog een keer een leuk recept met wortel. Geen hutspot maar een curry deze keer.
Ingrediënten
- zonnebloemolie
- 1 kleine bloemkool
- 400 gram winterwortel
- 100 gram doperwten
- 2 vleestomaten
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 30 gram gember
- 1 tl chilipoeder (aanwezig)
- 2 el gemalen koriander (aanwezig)
- 2 el komijn (aanwezig)
- 2 kaneelstokjes (aanwezig)
- 1 el kurkuma (aanwezig)
- 2 el kerrie (aanwezig)
- 100 gram cashewnoten ongezouten
- 300 ml yoghurt
- zout
- bosje verse koriander
- kokosmelk en/of santen
Mocht je geen vega-variant willen neem dan wat kipdij-filet mee om te bakken en er door te doen.
Dit gerecht gaat heel goed samen met rijst, bij voorkeur basmati-rijst, als je bij het koken van deze rijst een beetje kurkuma toevoegt wordt ook de rijst prachtig geel.
Bereiding
- maak roosje van de bloemkool, we stomen deze gezamelijk een tikje gaar in de stoomoven
- Snipper de ui. Stoof deze in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en bak hier de ui in totdat deze mooi lichtbruin en zacht is. Schil en rasp de gember en snijd de knoflook in kleine stukjes. Voeg dit toe aan de ui in de pan en bak het ongeveer 1 minuut mee.
- Voeg alle droge kruiden toe en bak het mee totdat het begint te geuren. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg deze toe aan het mengsel in de pan. Bak dit een paar minuten mee.
- Pureer de cashewnoten met wat water in een keukenmachine. Roer dit door de saus, samen met alle geblancheerde groenten en de erwtjes.
- Voeg ook wat water toe totdat de saus iets dunner is (max 100 ml).
- Laat ongeveer 10 minuten pruttelen totdat de groenten zacht en gaar zijn. Roer er nu de kokosmelk, santen en de yoghurt doorheen. Warm dit nog een paar minuten mee.
- Garneer met de koriander en evt. nog met wat gehakte cashewnoten.
- Proef of de curry nog wat zout nodig heeft, voeg dit toe indien nodig.
