Geitenkaasstrudel met flinterdunne courgette en sjalotchutney
De smaak van Hollandse geitenkaas is vol, romig, puur. Melk met een heel eigen karakter! Van die unieke melk wordt een verrukkelijke kaas gemaakt. Natuurgerijpt op houten planken, zodat de smaak zich rustig kan ontwikkelen. De belegen geitenkaas in deze strudel geeft ‘m een volle, romige smaak die heel lekker samen gaat met de subtiele sjalotchutney.
Een recept uit Delicious.
Ingrediënten
- 8 sjalotten
- 1 gele en 1 oranje puntpaprika, in repen
- rasp van 1 citroen
- 75 ml olijfolie, om te bakken
- 1 tl kaneel
- 1 el honing
- 2 teentjes knoflook
- 4 el tijmblaadjes
- 100 ml frisgroene olijfolie
- ½ el chilivlokken
- 2-3 courgettes
- 4 grote vellen filodeeg
- 30 g amandelmeel
- 200 g belegen geitenkaas in dunne plakjes en 100 g geitenkaas geraspt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak de sjalotten met de paprika in 40 ml olijfolie op heel laag vuur 15-20 minuten met de citroenrasp, kaneel en honing. Breng op smaak met zout en peper.
- Pureer intussen de knoflook met 3 el tijm, de rest van de olijfolie en de chilivlokken.
- Schaaf de courgette in de lengte in dunne plakken.
- Leg een groot vel filodeeg of twee iets overlappende kleine vellen op bakpapier (bewaar de andere onder een theedoek) en bestrijk met een kwast met de knoflooktijmolie.
- Leg er weer filodeeg op en bestrijk weer met de knoflooktijmolie.
- Herhaal met de rest van de vellen.
- Bestrooi met het amandelmeel.
- Houd ± 5 cm van de zijkanten vrij en leg de helft van de courgetteplakken langs één lange kant.
- Verdeel de helft van de kaasplakken erover, dan het sjalotmengsel, dan de rest van de plakken kaas en de rest van de courgette.
- Sla de zijkanten naar binnen over de vulling en rol op in de lengte, met behulp van het bakpapier.
- Bestrijk met de rest van de knoflooktijmolie, bestrooi met wat flinters geitenkaas en de laatste tijm.
- Bak de strudel in 20-25 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met wat extra geitenkaas.
Serveer met een frisse groene salade.
Eet smakelijk!