Geglaceerde worteltaart met brie
Een geglaceerde worteltaart van Annemiek Verweij.
De brie in dit recept kun je ook prima vervangen door een zacht en romig (honing) geitenkaasje te gebruiken. Beide kazen combineren verrukkelijk met de zoete, geglaceerde wortels.
Ingrediënten
- 1x recept voor geglaceerde jonge bospeen met tijm en knoflook (Zie bijgaand recept)
- 5 plakjes roomboterbladerdeeg
- 200 g brie
- 200 g crème fraîche
- 3 eieren
- 1 takje tijm, alleen de blaadjes
- Zeezout en peper uit de molen
- Beetje bloem om te bestrooien
Materialen
Ronde springvorm met losse bodem, bakpapier, blinde bakvulling (gedroogde bonen, bijv. erwten)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Laat de vellen bladerdeeg ontdooien.
- Rol de vellen uit in de vorm van de springvorm.
- Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg.
- Leg een nat gemaakt vel bakpapier en de bakvulling op de bodem.
- Bak de bodem 20 minuten voor op 180°.
- Klop de eieren los met de crème fraîche en tijmblaadjes en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de brie in lange plakken en leg deze op de bodem van de voorgebakken taartbodem.
- Verdeel de geglaceerde wortels over de brie en de taartbodem en schenk tot slot het eiermengsel eroverheen.
- Bak de taart circa 30 minuten in de oven, of totdat de bovenkant gestold en goudbruin is.
Laat de taart voor het aansnijden minimaal tien minuten afkoelen.
Serveer met een frisse groene salade.
Eet smakelijk!