Crock-Pot stoofvlees
Stoven in de crockpot zorgt er voor dat je vlees zo gaar is dat het van het bot valt, in 45 minuten. Zonder dat je er naar om hoeft te kijken.
Hou er wel rekening mee dat je veel meer vocht overhoudt dan bij traditioneel stoven, doordat het onder druk staat blijft alle vloeistof in de pan.
Dus heb hiervoor een plan klaarliggen, inkoken en afbinden met maizena of een roux ligt voor de hand.
De crockpot aansluiten en alles in de pan doen spreekt voor zich.
Let er op dat je vervolgens:
- meat/stew inschakeld
- de tijd corrigeert naar 45 minuten met de plus/min (optioneel)
- het deksel "op slot" zit
- de druk op "high" staat
- de START knop indrukt.
De pan gaat nu verwarmen, pas als hij op temperatuur is komt hij op druk.
Als op dat moment het ventiel bovenop de pan blijft sissen dan staat deze op de verkeerde stand; draai deze dan een kwartslag.
Op deze foto is het niet goed te zien maar het ventiel heeft, als het niet is gevallen en het plastic is afgebroken, een uitsteeksel waardoor je ziet hoe het ventiel "staat"
Je merkt het direct als het dicht staat want het sissen houdt dan direct op.
Als de bereiding klaar is dan kan je dit ventiel gebruiken om de pan versnelt van druk te halen. Pas wel op je hand, stoom is 100 graden.