Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Chinese kippen bouillon voor kleine 2 liter soep chinees tomatensoep

  • 5 kippendijen
  • 1 ui
  • 1 kleine prei  de helft gebruiken de andere helft is voor later
  • 1 winter peen de helft gebruiken voor later
  • 8 cm verse gember de helft gebruiken de andere helft later
  • 3 tenen knoflook
  • 2 stengels sere citroen gras
  • 5 djeroek blaadjes verkoopt de toko in de vriezen zelf ook in de vriezer bewaren komt later ook weer van pas
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel 5 spijs kruiden bij de toko
  • Beetje zonnebloem olie
  • 3 a 3,5 liter water
  • 4 maggi  blokjes

In een soeppan een half uitje aan fruiten daar de 5 spijs kruiden aanbakken  kippendijen rond om dicht schroeien de groenten grof gesneden er bij een beetje mee bakken de sere stegels kneuzen de blaadjes kneuzen knoflook kneuzen de gember in het geheel wel de helft alles in de pan een beetje mee bakken . de maggie blokjes er bij en dan het liefst met warm water in de pannen laag vuur laten trekken het liefst uur of 4 a 5 daar na de kippendijen er uit halen de bouillon  zeven als de kip koud is kun je hem plukken de koude boullion en de kip apart mee nemen

Voor de soep je kunt kiezen voor verse tomaten ik zelf doe het met  blikken gelelde tomaten anders ongeveer 700 gram roma tomaten

  • Klein blikje tomaten pure
  • 2 tenen knoflook
  • De andere helft van de gember
  • 1 ui
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels azijn
  • Halve lepel sambal
  • Flinke scheut gember siroop
  • 2 eetlepels appelmoes
  • 100 gr taugé
  • Een paar Lenten uitjes  in ringetjes
  • De ander helft van de prei en de wortel
  • Klein pakje noodels ik stuur daar straks wel een foto van

Met een kleine keuken machine hakken we alles fijn en mengen dat door de warme bouillon

Goed proeven of je er nog wat bij wil dan de appelmoes er bij en de gember siroop

De prei de wortel fijn snijden door de warme soep mee laten garen

De kip toevoegen  voordat je gaat eten haal je wat boullion er uit en laat daar de noedels in warm worden dan doe je in elke kom een beetje noedels dan de soep en bovenop wat taugé en uienringetjes

Dat wordt smullen