Cantuccini
Die kneiterharde italiaanse koekjes zijn ontzettend makkelijk zelf te maken en zijn leuk voor bij de koffie.
- 2 eieren
- 100 gram amandelen (mag met vel)
- 125 gram bloem
- 125 gram poedersuiker
- zakje vanillesuiker
- 1/2 theelepel bakpoeder
Maken van de koekjes:
- Hak als eerste de amandelen in grove stukjes
- Kneef 1 ei samen met snuf zout en alle ingredienten samen tot een deeg.
- Laat 10 minuten rusten in de koeling
- Rol het deeg op tot 3 of 4 "pillen"
- Leg ze op bakpapier op een plaat en druk ze lichtjes plat
- Klop nu het andere ei op en bestrijk de pillen. (let op niet vastplakken)
- Bak 20 minuten op 160 graden
- Haal ze dan uit de oven en snij ze in schuine stukken van 1 a 1.5 cm breed
- Verlaag de temperatuur naar 130 graden
- Bak ze voor nog 10-15 minuten