Boterbiesjes

Boterbiesjes

Als je "Allerhande" leest waar denk je dan aan?

Ja natuurlijk aan dat consumenten-verleidings-advertentie blad van de Albert Heijn...

Maar ooit was "allerhande" de naam voor de roomboterkoekjes bij de HEMA, je kocht ze per ons, en in 1951 kostte dat 20 cent.

Ze bakten ze in diverse vormen, als het goed is heb ik volgende week wat stekertjes om een mooie variatie aan vormpjes te kunnen maken.

Zowel patentbloem als zeeuws bloem zijn aanwezig!

Ingrediënten

  • 140 gram zachte roomboter
  • 90 gram witte bastardsuiker
  • 15 gram vanillesuiker
  • 2 gram zout
  • 90 gram patentbloem, gezeefd
  • 90 gram zeeuwse bloem, gezeefd

Bereiding

  • meng de boter met de bastard- en vanillesuiker en het zout
  • kneed beide soorten bloem erdoor
  • verpak het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast
  • rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van halve centimeter dik
  • steek vormpjes uit en leg deze op de bakplaat
  • bak op 170 graden tot goudgeel