Boeuf bourguignon voor 4 personen

Boeuf bourguignon voor 4 personen

Boeuf bourguignon voor 4 personen hou daar rekening mee je kunt ook een deel invriezen of alles halveren

  • 1 kilo runderstoofvlees in blokken van ongeveer 2 bij 2 cm
  • 200 gram gerookt spek
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 worteltjes neem ik mee
  • 2 stengels bleekselderij neem ik mee
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 takjes tijm neem ik mee
  • Peterselie neem ik mee 2 blaadjes laurier
  • 1 potje zilveruitjes
  • 1 fles rode wijn
  • 2 kruidnagels
  • 4 jeneverbessen
  • 1 lepel suiker
  • 2 lepels bloem
  • 100 gram boter om in te bakken
  • Peper en zout

Alleen voor wie het wil!!!! Ik zelf vind het heel lekker om een uur voor het eten verse krieltjes er bij te doen ook kun je de krieltjes eerst voor koken de hoeveelheid bepaal je zelf

Snipper de ui fruit het aan in de pan maak de groente schoon en snij ze in stukken behalve de champignons

Kruid het vlees in bak het in 2 porties rond om aan roerbak de gesneden groenten kort aan doe al het vlees in de pan en bestrooi het met 2 lepels bloem bak de bloem 1 minuut mee zo dat het kan garen voeg de kruiden toe en de rode wijn laat het minimaal 4 uur pruttelen of in de oven op 170 graden

Een uurtje voor het eten

Snij de champignons in 4 en het spek ook als dat niet gesneden is smelt wat boter in de pan en bak het aan voeg de zilveruitjes toen en de suiker als alles gekarameliseerd is

Als je het opschept wat verse peterselie ook heel lekker een lepel Griekse yoghurt er op.

Verse appelmoes

  • 1 kilo appels harde stevige appels
  • 1 citroen
  • 100 ml kraanwater
  • 2 lepels suiker lepel kaneel liefst een stokje
  • Wat kardemom neem ik mee
  • Beetje sinaasappel neem ik mee
  • 2 potten van ongeveer een halve liter per stuk

Alles schillen in stukjes snijden

Beetje water er bij de specerijen er bij klein half uurtje prutellen ik stamp het voorzichtig aan hou van grof warm in de potten afsluiten blijft een paar weken goed.