Boemboe Rendang

(voor 1 kilo vlees)

Ingrediënten/boodschappenlijst:

  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 cm gember (duimdik)
  • 2 theelepels laos (galangal)
  • 1 theelepel korianderzaad gemalen
  • 0.5 theelepel kaneel
  • rode peper
  • 7 kemiri noten (of macadamia noten)

Ingrediënten aanwezig in keuken KGW:

  • Snuf gemalen kruidnagel
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 theelepel komijn gemalen (djinten)
  • Scheutje zonnebloem

Belangrijk!: Lees als eerste het hele recept door en begin daarna pas met het verzamelen van ingrediënten en materialen. Voordat je gaat snijden, goed je handen wassen. Werk altijd hygiënisch.

Bereiding:

  1. Pel de uien en de knoflook. (De gember hoeft niet geschild te worden maar het mag wel, het velletje van de gember zorgt voor een beetje extra pittigheid)
  2. Hak de uien, knoflook en gember in grove stukken en doe deze in een keukenmachine of een vijzel. Voeg de kemirinoten toe en hak/stamp dit kort door elkaar.
  3. Voeg vervolgens de specerijen/kruiden zoals laos, korianderzaad, kaneel, komijn, kruidnagel en de rode peper toe. Mix tot het een puree met de gewenste dikte is (grof of juist fijn).
  4. Doe dan de olie en ketjap erbij en mix het geheel nogmaals goed.
    Je kunt de boemboe gelijk gebruiken of je kunt hem bewaren in een goed afgesloten potje in de koelkast.