Bloemkoolschotel ala Instagram

Toegegeven een enkele keer scroll ik wel eens wat op Instagram, het algoritme kiest vooral recepten en dat soort dingen, geen idee hoe dat zo komt ;-)
Deze kwam ik tegen op appetizing.tv geen idee of dat iets is met veel goede recepten maar deze vond ik wel leuk:
Ingrediënten
- 1 hele bloemkool
- 20 ml olijfolie
- 3 eieren
- 80 gram bloem (is wel aanwezig)
- twee middelgrote uien
- hele winterwortel, niet zo'n hele kleine
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- twee tomaten
- doosje paddestoelen 200 gram
en voor de saus
- 100 gram boter
- paar tenen knoflook
- 50 gram mosterd
- 100 gram geraspte kaas
- 15 gram peterselie
In de comment-section gaan ze lekker te keer, onder andere over die plastic zak. Dat kan je rustig negeren. Wij pakken het zo aan:
Bereiding
- bloemkool schoonmaken (bladen verwijderen)
- in de oven grillen tot er een kleurtje op zit, dat geeft smaak
- daarna stomen tot hij gaar is
- staafmixer er in en malen, peper en zout toevoegen
- beetje olijfolie
- eieren toevoegen
- weer blenderen
- bloem toevoegen en mengen met spatel
- doe het mengsel in beboterde ovenschotel
De groenten
- uien in stukjes
- paddestoelen in plakjes
- paprika's in blokjes
- wortel in blokjes
- tomaten in blokjes
- uien aanzetten in bakpan samen met wortel
- paddestoelen toevoegen
- paprika toevoegen
- even doorgaren
- voeg dan de tomaten toe
- op smaak brengen met peper, zout, paprikapoeder en/of chili etc
- verdeel groenten over de laag bloemkool in de ovenschotel
De saus
- smelt de 100 gram boter in de pan
- rasp de knoflook er in
- voeg de mosterd toe
- voeg de kaas toe
- voeg de gehakte peterselie toe
- roer tot kaas gesmolten is
- giet in de ovenschotel
- in de oven op 160/180 graden totdat de saus een mooi tijgerprintje heeft
Als je wat meer structuur in dit gerecht wilt zou je bijvoorbeeld wat noten kunnen toevoegen, walnoot of pecannoot combineert mooi.
appetizing.tv on Instagram: “I bet it’s the best trick for cooking cauliflower! Ingredients:
cauliflower: 1 pc
salt: 5 g (0.2 oz)
olive oil: 20 ml (0.7 fl oz)
eggs: 3 pc
flour: 80 g (2.8 oz)
onion: 2 pc
mushrooms: 200 g (7.1 oz)
carrot: 1 pc
red bell pepper: 1 pc
green bell pepper: 1 pc
salt: 4 g (0.1 oz)
black pepper: 2 g (0.1 oz)
sweet paprika: 7 g (0.2 oz)
tomatoes: 2 pc
butter: 100 g (3.5 oz)
garlic: 10 g (0.4 oz)
mustard: 50 g (1.8 oz)
cheese: 100 g (3.5 oz)
parsley: 15 g (0.5 oz)”
8,913 likes, 89 comments - appetizing.tv on February 5, 2025: “I bet it’s the best trick for cooking cauliflower! Ingredients:
cauliflower: 1 pc
salt: 5 g (0.2 oz)
olive oil: 20 ml (0.7 fl oz)
eggs: 3 pc
flour: 80 g (2.8 oz)
onion: 2 pc
mushrooms: 200 g (7.1 oz)
carrot: 1 pc
red bell pepper: 1 pc
green bell pepper: 1 pc
salt: 4 g (0.1 oz)
black pepper: 2 g (0.1 oz)
sweet paprika: 7 g (0.2 oz)
tomatoes: 2 pc
butter: 100 g (3.5 oz)
garlic: 10 g (0.4 oz)
mustard: 50 g (1.8 oz)
cheese: 100 g (3.5 oz)
parsley: 15 g (0.5 oz)”.
