Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

Zuurkool is een dingetje, als je er niet van houdt dan moet je zeker dit recept proberen; met de zuurkoolschotel van moeders heeft het helemaal niets meer te maken:

Ingrediënten

4 personen

  • 450 gram shoarmavlees
  • 500 gram zuurkool
  • 2 eieren
  • 100 gram crème fraîche
  • 40 ml melk
  • 1eetlepel peterselie (fijn gesneden of gedroogd)
  • 1.5 theelepels uienpoeder (aanwezig)
  • 1 theelepels knoflookpoeder (aanwezig)
  • 350 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Bak de shoarma gaar en verdeel over een ovenschaal. Zorg dat de shoarma lekker gekruid is, voeg indien nodig nog wat extra (shoarma)kruiden toe.
  • Verwarm de zuurkool met 2 eetlepels water ca. 5 minuten in een steelpannetje.
  • Maak het roommengsel; meng de eieren met de crème fraîche, melk, peterselie, uien- en knoflookpoeder. Breng vervolgens het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de zuurkool over de shoarma. Daaroverheen leg je de aardappelschijfjes trapsgewijs en giet hier het roommengsel overheen. Verdeel tot slot de geraspte oude kaas over de schotel.
  • Zet de ovenschaal nu in de oven voor ongeveer 30-40 minuten tot alles warm is en de kaas goudbruin. Eet smakelijk!

De volgende dag lekker doorwarmen in de oven op 120 graden, dek de schaal even af met aluminium folie om te voorkomen dat het te donker wordt.

Tip: als je veel aardappelen hebt kan je ook beginnen met een laag aardappel. En je kan dan je ook wat meer vlees gebruiken als je wilt.