Witlof schotel

Witlof schotel

voor 4 personen

  • 800 gram witlof
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gram spekjes
  • 1 duimpje gember
  • 500 gram gehakt
  • 150 gram roomboter
  • 2 mandarijnen
  • 1 eetlepel kerriepoeder

voor de kaas saus

  • 200 gram crème fraiche
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 thee lepel kerrie poeder
  • 200 gram geraspte kaas
  • 700 gram aardappelschijfjes
  • 1 flinke hand walnoten

Verder nodig: 1 grote oven schaal of 2 kleintjes

In de koekenpan de boter smelten ui knoflook gember en spek uit bakken het gehakt los rul bakken

Kerrie er bij dan de lof mee bakken die je in repen hebt gesneden ongeveer een klein kwartiertje

De schil van de mandarijnen raspen en in een kom doen dan de mandarijnen pellen en de partjes los halen dan bij de witlof doen

De kaassaus

Doe de Crème Fraiche bij de geraspte mandarijn en 2 eetlepels water roer dat goed los fijn gesneden knoflook oregano kerrie poeder en de geraspte kaas er door

Alles wat in de koekenpan zit mag onder in de ovenschaal daar op de walnoten aardappelschijfjes daar over heen strijk je de kaas saus afdekken en de volgende dan in een oven van 200 graden 30 minuten dan de aluminium folie er af en nog ongeveer 15 minuten