Walnotentaart

Walnotentaart

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 225 g bloem
  • 100 g roomboter
  • 50 g suiker
  • 3 eidooiers

Voor de vulling

  • 150 g gepelde walnoten
  • 150 g suiker
  • 100 g crème fraîche
  • 3 eiwitten

En verder:

  • boter om in te vetten
  • paar eetlepels mascarpone
  • meer walnoten

Bereiding

Maal de walnoten tot kruim met de keukenmachine en zet ze even apart.

Maak dan het deeg: doe er de ingrediënten voor in de keukenmachine (zonder dat walnotenkruim, natuurlijk!) en draai tot zich een bal begin te vormen. Stop meteen. Pak de bal in folie en leg een half uur in de koelkast.

Dit recept is voor een bakvorm van 24cm of een tikkie kleiner.

  • Meng voor de vulling de suiker en de crème fraîche.
  • Roer er het notenkruim door.
  • Klop apart met schoon materiaal de eiwitten met een mespunt zout stijf.
  • Spatel het notenmengsel door de eiwitten.
  • Beboter een taartvorm en verdeel het deeg erover, met een rand.
  • Doe de vulling erin.
  • Bak 30 minuten op 180 graden; dek de bovenkant af met beboterde folie als hij te bruin wordt.
  • Laat afkoelen en bestrijk met losgeroerde mascarpone.
  • Liefhebbers roeren daar een ippetippie loeisterke koffie door.
  • Garneer met meer noten.
  • Opeten: liefst met veel anderen, in kleine stukjes.