Roti
Roti voor 4 personen
Ik neem de roti platen mee behalve voor Willem
Verwarm een halve liter water met de kipbouillon blok en 1 maggi blokje toe
500 gram kipdijfilet
500 gram geschilde aardappels
300 gram sperziebonen
30 gram massala neem ik mee
5 tenen knoflook
1 ui 2 sjarlotten
3 gekokte eieren
3 tomaten
1 madame Jeannette
3 maggie blokjes
1 kip bouillon blok
1 tl komijnzaad
Snijd de kipfilet in hapklare brokken en bak het rondom bruin in een flinke scheut olie
Voeg na 5 a 10 minuten 1 fijn gescheden ui en de knoflook toe fruit 2 minuten mee
Voeg na 25 minuten de massala toe en 1 tl komijnzaad toe zet het vuur laag en meng het goed door
Voeg de tomaten in grove stukken toe en bak deze een minuut of 2 mee
Blus get af met de bouillon vuur laag met de deksel op de pan
De aardappels in grove stukken voeg toe aan het geheel en laat ongeveer 45 minuten pruttelen haal de laatste 15 minuten de deksel er af om het vocht te laten verdampen in dat laatste kwartier de madam Jeannete er bij wel heel laten
Onder tussen de sperziebonen schoon maken en ongeveer 10 minuten beet gaar koken in water met een maggi blokje tevens de eieren hard koken verwarm een wok of koekenpan met een scheut olie de sjalotten en een teen knoflook fruiten en dan de sperziebonen roer bakken
Eieren kun je pellen en bewaren in een bakje water met een beetje massale dan is het ei de volgende dag een beetje groen
De volgende dag het kip mengsel en de sperziebonen verwarmen het liefst in een schaal boven een pan met water!!!!
De roti platen kun je in de magnetron of koekenpan verwarmen
Het zoet zuur wil je een grote pot maken alles verdubbelen blijf weken goed
Een redelijk grote weckpot
1 komkommer
3 rode uien
Een zak chinees gemengde groenten
Een bakje taugé
Een soepkom suiker
Een soepkom witte azijn
Een soepkom water
Maak een potje kruiden mengsel altijd een eet lepel kurkuma een tl peper korrels een paar jenever bessen een paar piment korrels een tl mosterd zaad en alles wat je lekker vindt
Komkommer in halve ringen ui in halve ringen dat mengen met de ander groenten
In een pan de suiker azijn water en de kruiden aan de kook brengen
Alle groenten en de weckpot goed aandrukken dan beetje bij beetje het kookvocht in de pot schenken als de pot vol is afsluiten en op zijn kop weg zetten dan trek de pot vacuüm
Smullen maar