Rode kool met appel

Rode kool met appel
Rode kool met hachee en aardappelpuree

(voor 4 personen)

Ingrediënten/boodschappenlijst:

1 rode kool van ongeveer een kilo
3 friszure appels (bijv: goudreinet of jonagold)
1 kaneelstokje of 1 tl kaneel
2 kruidnagels
2 gedroogde laurierblaadjes
2 jeneverbessen
1 el boter

Ingrediënten aanwezig in keuken KGW:

3 el bruine suiker
2 el (appel)azijn
400 ml water
Zout en peper naar smaak

Belangrijk!: Lees als eerste het hele recept door en begin daarna pas met het verzamelen van ingrediënten en materialen. Voordat je gaat snijden, goed je handen wassen. Werk altijd hygiënisch.

Bereiding:

  1. Halveer de kool en verwijder de harde kern
  2. Snijd de rode kool in fijne stukjes
  3. Doe de fijngesneden rode kool in een pan met het water
  4. Voeg de kruidnagels, laurier, jeneverbes, kaneel, suiker, azijn en 2 tl zout toe.
  5. Meng het geheel goed door elkaar en breng het aan de kook.
  6. Zet het vuur laag en laat ongeveer een uur zachtjes stoven (met deksel op de pan) Schep af en toe het geheel om.
  7. Schil de Appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes. (Niet te klein)
  8. Roer, nadat de rode kool een uur heeft staan pruttelen, de appelstukjes erdoor en laat nog 5 minuten meekoken.
  9. Roer er een eetlepel boter door en breng op smaak met peper en zout.
  10. Serveer de rode kool met (aardappel)puree en stoofvlees.

Lekker bij Hachee en aardappelpuree!

  • Nachtschade allergie: Vervang de aardappelpuree door zoete aardappel-, bloemkool- of knolselderijpuree
  • Koolhydraatarm(er): Dit gerecht is ook te maken door geen (of veel minder) appel en bruine suiker te gebruiken maar op het laatst te zoeten met een zoetstof naar keuze. Ik gebruik meestal Sucralose.
  • Koolhydraatarm(er): Door aardappelpuree te vervangen door bloemkoolpuree

Eet smakelijk!