Recepten voor dinsdag 16 november

Knoflook boter

Een bakje om het in te doen en de boter moet zacht zijn dus haal het al in de ochtend uit de koelkast

1 pakje roomboter  meer mag altijd blijft wel even goed hoor

1 bosje platte peterselie

1 bol knoflook

5 cm gember   ook nodig voor het gehakt

Peper zout paprika poeder kerrie poeder als je dat wil

Klein scheutje gember siroop

Paar druppels wodka meen ik mee

Peterselie fijn hakken knoflook gember  gaat het makkelijkst in de molentje

Als het fijn is de rest van de ingrediënten er bij en malen maar

Gevulde punt paprika

Een oven schaal waar de in passen hou rekening dat de paprika’s open gesneden worden

Ik reken 1 per persoon

En 200 gram gehakt per persoon de keuzen is aan jou wat voor gehakt

Een handje mager spekblokjes

1 ui

Stukje gember peper zout gerookt paprika poeder wat tijm rozemarijn wat je lekker vindt

Handje fijn gesneden peterselie

Ongeveer 5 champignons  per persoon

1 bol mozzarella of een zakje kleintjes

Wat ook heel erg lekker is een flinke eet lepel  van de chiliolie die we van de week hebben gemaakt

Klein blikje tomaten pure

1 lepel mosterd neem ik mee

100 gram geraspte kaas je hebt ook nodig voor de aardappels dus ongeveer 200 gram

Bak de spekblokjes ui met een fijn gesneden ui champignons goed aan, dan de kruiden mee bakken niet de peterselie een flinke lepel tomaten puree mee bakken dat heet ontzuren

Dat prutje op een koud bord koud laten worden als het koud is

Het gehakt mengen met het prutje en de mosterd de peterselie

Paprika aan 1 kant open snijden open vouwen zaadlijsten er uit dan vul je de paprika met het gehakt

De mozzarella  halveren en in het gehakt mengsel drukken  af strooien met de geraspte kaas

Dek de schaal af en in de oven 180 graden 30 minuten dan folie er af nog 10 minuten om de kaas te gratineren

Hasselback aardappels ongeveer 10 cm geen kruim het kan ook met zoete aardappel

2 aardappels per persoon

Zout en de kruidenboter

Neem de aardappels gewassen mee

Snij de aardappels in niet door en door in plakken van ongeveer 3 millimeter

Geen paniek laat ik jullie allemaal zien

De aardappels gaan 1 uur in de oven op 200 graden dus de paprika’s gaan er later bij

Na een half uur sprenkel je de gesmolten knoflook boter over de aardappels die zijn dan een beetje open gaan staan dan nog een half uurtje in de oven

Eet smakelijk