Ragout

Ragout hebben we al eerder gemaakt

  • Klein scheutje room dat neem ik mee
  • 1 citroen
  • Klein handje spekjes
  • 1 ui
  • Liter bouillon
  • 100 gram roomboter
  • 60 gram bloem
  • Verse peterselie
  • 150 gram champignons
  • 1 ei alleen de dooier hebben we nodig
  • Maggie blokje
  • 1 sjalotje

Fruit het sjalotje in ongeveer 75 gram roomboter

Bak de bloem mee laat het garen  geleidelijke de bouillon al roerende toevoegen

Een deel van het vlees klein plukken en toevoegen

In een koekenpan klein klontje roomboter met de gesnipperde ui fruiten spek en de champignons op hoog vuur bakken als de champignons goed gebakken zijn  toe voegen aan de ragout het maggie blokje citroensap

Eidooier met een scheutje room doorroeren op het laatst samen met de fijn gesneden peterselie nootmuskaat en klaar.

Groenten soep

Ik doe heel persoonlijk een zakje of een doosje droge groentesoep in de bouillon

400 gram gehakt je bepaald zelf wat voor gehakt kruiden zoals je lekker vindt

Kleine balletjes van draaien

In de bouillon de droge soep doen de groenten die jij lekker vindt handje van dit handje van dat

Daarom heb ik jullie uitgelegd van die zak in de vriezer beetje van dit beetje van dat ook kun je bij de Bruijn soepgroenten halen iets duurder maar wel goed of in de supermarkt zaken ik zelf kies voor grof of boeren soepgroenten op 2 liter bouillon   350 tot 500 gram de keuze is aan jou