Pastinaakstoof met kastanje-champignons & walnoten

Pastinaakstoof  met kastanje-champignons & walnoten

Een nieuw seizoen, een nieuwe groep en nu op de ochtend!
We starten met een eenvoudig recept

Dol op stoven, maar eet je liever geen vlees? Ook pastinaak is perfect om te stoven! Dit harde wortelgewas heeft een zoete anijsachtige smaak wat heerlijk samengaat met kastanjechampignons en walnoten.
Dit recept komt uit Delicious

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 tl venkelzaad
  • 125 g kastanjechampignons schoongeveegd
  • 350 g pastinaak
  • 250 ml groentebouillon
  • 2 takjes tijm
  • ½ el milde grove mosterd
  • 75 ml crème fraîche
  • 25 g walnoten grof gehakt
  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  • Snijd de ui en knoflook fijn.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de ui, knoflook en het venkelzaad 1 min.
  • Schep de champignons erdoor en bak 2 min. mee.
  • Schil intussen de pastinaken met een dunschiller en snijd ze in gelijke stukken van 3 cm.
  • Voeg de pastinaak toe aan de champignons.
  • Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Voeg de tijm toe.
  • Draai het vuur laag en stoof de pastinaak in 10-12 min. beetgaar.

Thuis afmaken

  • Verwarm de stoof
  • Roer de mosterd door de crème fraîche en voeg toe aan de stoof.
  • Laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de stoof in twee diepe borden of kommen en bestrooi met de walnoten.

Lekker met aardappelpuree.

Eet smakelijk!